תאונות תלמידים
סעיף 6(ד1) לחוק לימוד חובה, תש"ט-1949 קובע, כדלהלן:
"מי שזכאי לחינוך חינם לפי סעיף זה יהיה מבוטח בביטוח תאונות אישיות, באמצעות רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה נמצא מוסד החינוך שבו הוא לומד; רשויות החינוך המקומיות יתקשרו בחוזה ביטוח כאמור עם מי שזכה במכרז שנערך לפי הוראות סעיף 198ב לפקודת העיריות, ובהתאם להסדר שנקבע באותו סעיף;"
עיניינו הרואות, כי רשויות החינוך המקומיות מחויבות לבטח בביטוח תאונות אישיות את כלל התלמידים הזכאים לחינוך חינם, הלומדים במוסדות החינוך אשר בתחום שיפוטן.
עתה אציג, בקצרה, את עיקרי הכיסוי הביטוחי הנ"ל:
מטרתו, כיסוי כלל תלמידי מדינת ישראל, בכל ימות השנה, בכל שעות היממה ובכל מקום במדינת ישראל והשטחים המוחזקים וזאת בין אם לתאונה יש קשר לפעילות המוסד החינוכי ובין אם לאו.
הביטוח לא מכסה, בין היתר, תאונות עבודה, פגיעה כתוצאה מפעולת איבה או פגיעה בתאונת דרכים.
הביטוח הנ"ל חל, בין היתר, על ילדים בני 3 – 5 הלומדים בגן ילדים וכן כל תלמיד מכיתה א' עד כיתה י"ב הלומד במוסד חינוכי מוכר.
לא משנה מתי ארעה התאונה, ניתן לתבוע בגינה עד גיל 21.
הביטוח מקנה פיצוי עקב נזק גופני שנגרם כתוצאה מתאונה וזאת, כמובן, בכפוף לתנאי וחריגי הפוליסה הרלבנטית.
הכיסוי כולל פיצוי בגין מוות, נכות מלאה או חלקית, נכות צמיתה (קבועה) או זמנית (כל עוד הנכות הזמנית כוללת לכל הפחות 55 ימים רצופים).
בנוסף הכיסוי כולל החזר הוצאות רפואיות שהוצאו בפועל, שלא מכוסות על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, תשנ"ד-1994, אולם למעט הוצאות בגין טיפולי שיניים.
אם הורה או כל בן משפחה אחר של התלמיד, נפצעים במהלך הסיוע שלהם לפעילות המוסד החינוכי, הרי שהביטוח הנ"ל חל גם עליהם וזאת כל עוד הם לא קיבלו תשלום עבור השתתפותם.
הפוליסה הורחבה לכסות פגיעה גופנית שהתרחשה בחו"ל, כולל תאונת דרכים, שבה נפגע התלמיד או בן המשפחה המלווה, אולם זאת כל עוד השהייה בחו"ל היתה מטעם המוסד החינוכי.
בנוסף, יש לבחון בדקדוק כל מקרה ומקרה ולבדוק האם רשלנות כלשהי הובילה לפגיעה, שאז ניתן להגיש, בנוסף, גם תביעת נזיקין נגד הגורמים הרלבנטיים וזאת מכח פקודת הנזיקין.
משרד עורכי דין המתמחה בתאונות דרכים, תאונות תלמידים, תאונות עבודה ותביעות בגין רשלנות
השאירו לי פרטים ואחזור אליכם בהקדם:
כל הזכויות שמורות לעדי ינון 2023
עיצוב ובניית האתר: www.talisinay.com